Ons organisatie

Transparency International Belgium is de Belgische afdeling van de wereldwijde organisatie Transparency International (TI). Transparency International is de belangrijkste organisatie die zich zowel internationaal als nationaal inzet voor de promotie van integriteit en de bestrijding van corruptie. Deze politiek onafhankelijke organisatie van algemeen belang werd opgericht in 1993. Transparency International werkt constructief samen met regeringen, de privésector en het maatschappelijk middenveld. Transparency International werkt ook nauw samen met internationale organisaties zoals de OESO, de Wereldbank, het United Nations Office on Drugs and Crime, de Regionale Ontwikkelingsbanken en de Internationale Kamer van Koophandel.

Transparency International spoort geen individuele corruptiegevallen op, maar draagt bij aan corruptiebestrijding door concrete voorstellen te doen op basis van grondig en betrouwbaar onderzoek. De organisatie zet in op sensibilisering en preventie.

Transparency International is actief in meer dan 90 landen en heeft haar secretariaat in Berlijn. Wil u meer te weten komen over Transparency International en de nationale afdelingen? Raadpleeg dan de officiële website van Transparency International.